/Vanaf november in de private lease: de nieuwe Audi A1 Sportback
Audi A1 Sportback

Vanaf november in de private lease: de nieuwe Audi A1 Sportback

De Audi A1 werd in 2010 geïntroduceerd. Nu, na 8 jaar, is het hoog tijd voor de tweede generatie. De nieuwe Audi A1 Sportback – de driedeurs variant verdwijnt – is vanaf november leverbaar met louter benzinemotoren.

Zoals op de eerste foto’s duidelijk is te zien is de nieuwe Audi A1 Sportback een stuk agressiever getekend dan de A1 van de eerste generatie. Boven de stoere grille vind je bijvoorbeeld voortaan drie sleuven. De sportieve details zijn geleend van de iconische Sport Quattro uit de jaren 80. Een andere knipoog naar het autosportverleden van de Audi zijn de bronsgekleurde 18-inch wielen. Die zijn niet standaard, net zoals zwartgelakte Audi-ringen en dikkere bumpers, maar al die sportieve details zijn wel aan te vinken op de optielijst. Om je A1 Sportback nog opvallender te maken, is een felgeel een van de 11 lakkleuren die voorhanden zijn. Je kunt dan bovendien kiezen voor een dak in een contrasterende kleur.

Benzine

Ten opzichte van de vorige Audi A1 is het modelgamma behoorlijk omgegooid. Zo komt de auto er niet meer als diesel en ook is de driedeurs variant verleden tijd. De vijfdeurs Sportback blijft gewoon bestaan en die is te rijden in combinatie met in eerste instantie een kwartet benzinemotoren. Instapversie is de 1,0-liter driecilinder met 95 pk. Geen racewonder, maar wel een aantrekkelijke uitvoering voor wie graag zuinig rijdt. Een stapje hoger staat een 1,0-liter met een vermogen van 116 pk. Sportief wordt het bij de viercilinders. Er is een 1,5-liter met 150 pk en een 2,0-liter viercilinder met 200 pk verkrijgbaar. Een S1 met minimaal 250 pk komt er ook aan, maar die auto zul je zeker niet in de private lease kunnen rijden.

De nieuwe Audi A1 Sportback is breder, lager én langer geworden. De 6 centimeter aan extra lengte merk je terug in de binnenruimte. Er is voortaan 335 liter voorhanden (+65 liter) en met de achterbank weggeklapt zelfs 1.090 liter.

De Audi A1 Sportback belooft veel technologieën afkomstig van duurdere Audi-modellen te introduceren in de compacte klasse. Zo kies je uit een parkeerassistent waarmee de auto zich automatisch in het parkeervak manoeuvreert. Ook leverbaar: het Virtual Display en het MMI plus systeem voorzien van een 8,8-inch touchscreen.