/Populairste hybride van Nederland: de Kia Niro
Kia Niro

Populairste hybride van Nederland: de Kia Niro

Dat Kia het goed doet in Nederland zal niemand zijn ontgaan. Vorig jaar groeide het merk liefst 24 procent. En niet in de laatste plaats door de Niro; de populairste hybride auto van ons land.

Kia introduceerde vorig jaar liefst vier nieuwe modellen; Rio, Picanto, Stonic en Stinger. Op de laatstgenoemde sportwagen na, zijn ze ook allemaal te rijden in de private lease. Het viertal had een belangrijk aandeel in een flinke verkoopstijging. Zo werd Kia in ons land bijna een kwart groter in 2017. Een ander belangrijk model in de goede verkoopcijfers is de Kia Niro. Volgens de Aziaten is de Niro de populairste hybride auto in Nederland. De Niro – leverbaar als hybride en plug-in hybride – werd in één jaar tijd namelijk 4.527 keer op naam gezet.

Twee soorten hybrides

De Kia Niro is privé te leasen vanaf 379 euro per maand via Kia Private Lease. Dan rijd je de hybride en niet de plug-in hybride. Beide uitvoeringen hebben een elektromotor aan boord, maar bij de plug-in hybride – de naam zegt het al – wordt die opgeladen via het stopcontact. De normale hybride hoeft niet aan het stopcontact, want de energie die wordt opgewerkt bij het afremmen wordt opgevangen en omgezet in elektriciteit. Later dit jaar komt er dan nog een derde elektrische Niro op de markt. Deze rijdt volledig op stroom en zal volgens de NEDC-cyclus ongeveer 500 kilometer op één stekkerlading kunnen rijden. Volgens wat strengere berekeningen – lees: iets realistischer – moet ruim 380 kilometer haalbaar zijn.