/Klein maar fijn: 12x compact in de private lease
Klein maar fijn: 12x compact in de private lease

Klein maar fijn: 12x compact in de private lease

Als u niet teveel geld kwijt wilt zijn aan het privé leasen van een auto – laten we zeggen zo’n 200 euro per maand – komt u uit bij de compacte klasse. Met de keuze uit zeker een dozijn aantrekkelijke auto’s is het aanbod bijzonder groot:

#1 Volkswagen up!

De Volkswagen up! is niet voor niets al jaren een van de best verkochte auto’s in Nederland. Het autootje oog goed, rijdt nog beter en is ook nog eens verrassend ruim. En parkeren en manoeuvreren in de drukke binnenstad is een fluitje van een cent.
Vanaf 199 euro per maand op privatelease.volkswagen.nl

#2 SEAT Mii

De SEAT Mii deelt zijn basis met die andere twee ‘kleintjes’ van de Volkswagen Group; de SKODA Citigo en Volkswagen up! Al is de auto onderhuids hetzelfde, in zijn looks is hij echt een SEAT; lekker vlot en sportief.
Vanaf 225 euro per maand op SEAT Private Lease

#3 SKODA Citigo

Van de drieling Citigo, Mii en up! onderscheidt eerstgenoemde zich met z’n eigen frisse uiterlijk en rijke standaarduitrusting. De bouwkwaliteit is op een top Volkswagen, maar dan niet tegen de hoofd (private lease) prijs!
Vanaf 229 euro per maand op SKODA Private Lease

#4 Kia Picanto

What’s in a name? De Picanto rijdt lekker pittig en zo ziet de auto er ook uit. Dat het met rijcomfort en kwaliteit wel goed zit, weet inmiddels half Nederland, want Kia is als merk al jaren aan een gigantische opmars bezig. Was het ooit het lelijke eendje in autoland, nu is Kia – met de Picanto voorop – en zeer degelijke top-10 speler.
Vanaf 189 euro per maand op Kia Private Lease

#5 Hyundai i10

Wat niet iedereen weet is dat de Hyundai en Kia tot hetzelfde autoconcern behoren. De i10 van Hyundai deelt dus de basis met de populaire Kia Picanto; een prima auto dus. De huidige i10 stamt uit 2013, dus er komt later dit jaar een compleet nieuwe i10 uit.
Vanaf 219 euro per maand op Hyundai Private Lease

#6 Fiat 500

De Fiat 500 is met zijn iconische retrolook een lust voor het oog. Maar vergis je niet om zijn prestaties. De TwinAir motortechnologie waarvan de 500 gebruik maakt is veelvuldig bekroond. Naast sportieve prestaties zijn de krachtbronnen in de 500 namelijk ook zeer efficiënt. De basismotor levert 60 pk aan vermogen, maar de compacte Italiaan is ook privé te leasen met een 105 pk sterke turbomotor. En dat wil wel!
Vanaf 199 euro per maand op Fiat Private Lease

#7 Citroën C1

Frivool, zo kun je de Citroën C1 zeker noemen. Een tikkeltje eigenwijs ook, maar dat is heel merkeigen. Hoe compact de C1 is, met zijn standaard 6 airbags is hij heel volwassen. De C1 is verkrijgbaar als Live, Feel en Shine. Oh ja, het gemiddelde verbruik is met 3,8 liter per 100 kilometer uiterst schappelijk.
Vanaf 179 euro per maand op Citroën Private Lease

#8 Peugeot 108

Waar de Citroën C1 vooral flamboyant is, is z’n – eveneens Franse – broertje die de Peugeot 108 heet iets minder uitgesproken in zijn design. De 68 pk sterke 1,0-liter E-Vti is aan boord is een fijne krachtbron en die is bovendien te koppelen aan een semi-automaat.
Vanaf 189 euro per maand op Peugeot Private Lease

#9 Renault Twingo

De Renault Twingo is tegenwoordig niet meer zo onderscheidend als het spraakmakende debuutmodel, toch mag de compacte Fransman er zeker zijn. De 70 pk sterke motor eveneens.
Vanaf 195 euro per maand op Renault Private Lease

#10 Opel Karl

Opel was decennialang het nummer 1 merk van Nederland. Dat is het inmiddels al jaren niet meer, maar met aantrekkelijke modellen krabbelt het goed op. Een daarvan is de Opel Karl. De auto combineert Duitse degelijkheid met een behoorlijk rijke uitrusting. De Karl oogt niet zo modieus als sommige collega’s in deze lijst, maar mager zeker zijn.
Vanaf 209 euro per maand op Opel Private Lease 

#11 Nissan Micra

De Nissan Micra is niet altijd een mooie auto geweest, maar de nieuwste generatie is een zeer moderne auto geworden. De auto is verkrijgbaar met frisse kleuren, mooie velgen en een prima standaarduitrusting. Het vermogen van de instapversie bedraagt 71 pk, maar je kunt ook kiezen voor een versie met 90 pk. En dat is best veel.
Vanaf 222 euro per maand op Nissan Private Lease

#12 Toyota Aygo

De Toyota Aygo is een gerenommeerde naam in de compacte klasse. De auto is – net als elke Toyota – zeer betrouwbaar en na de facelift van deze maand weer helemaal bij de tijd.
Vanaf 199 euro per maand op Toyota Private Lease