/Het Keurmerk Private Lease. Wat is het?
Keurmerk Private Lease

Het Keurmerk Private Lease. Wat is het?

Nu private lease enorm groeit, is het Keurmerk Private Lease in het leven geroepen. Het moet u als consument helpen bij het kiezen van geschikte privélease-aanbieders. Maar waar staat het Keurmerk Private Lease precies voor?

Private lease groeit als kool. En het aantal aanbieders dus ook. Het is voor u als consument soms lastig om door de bomen het bos nog te zien. Want wat is nu een goede private lease-aanbieder en wat niet? Het Keurmerk Private Lease moet daarbij helpen.

Het Keurmerk Private Lease is een initiatief van de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease en is gestart op 1 februari 2016. Om het keurmerk te mogen dragen moet een private lease-aanbieder haar klanten de volgende vijf zekerheden bieden: het aanbieden van eerlijke voorwaarden, het leveren van een compleet product, bescherming tegen te hoge financiële lasten, 14 dagen bedenktijd en het bieden van zekerheid bij klachten.

Eerlijke voorwaarden

Met ‘het aanbieden van eerlijke voorwaarden’ wordt bedoeld dat de private leasemaatschappij voorwaarden hanteert die als redelijk kunnen worden beschouwd. De voorwaarden zijn duidelijk omschreven en komen overeen met wat de Consumentenbond als eerlijke voorwaarden beschouwd.

Compleet product

Onder ‘een compleet product’ wordt verstaan dat all-inclusive autorijden ook echt all-inclusief is. Vanzelfsprekend vallen brandstof en bekeuringen buiten het vaste maandbedrag, maar onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting moeten gedekt zijn.

Bescherming tegen te hoge financiële lasten

Om een private leasecontract te kunnen tekenen, moet u als klant eerst kunnen aantonen dat u het maandbedrag goed kunt betalen. Private leaseaanbieder met het Keurmerk Private Lease zijn daarom verplicht om een kredietcheck uit te voeren.

14 dagen bedenktijd

Een nieuwe auto kopen is niet zomaar iets, een auto voor een paar jaar privé leasen evenmin. Volgens het consumentenrecht heeft u dus altijd 14 dagen bedenktijd nadat u het contract ondertekend heeft. U kunt zonder opgaaf van reden de ondertekende overeenkomst ontbinden.

Zekerheid bij klachten

Mocht er onverhoopt een geschil ontstaan tussen u en de leasemaatschappij kunt u terecht bij de onafhankelijke geschillencommissie van de Stichting Keurmerk Private Lease. Zij nemen uw klacht zeer serieus.

https://www.youtube.com/watch?v=q3K3AIBJd9I