/BMW 2 Serie Active Tourer: ideale kennismaker

BMW 2 Serie Active Tourer: ideale kennismaker

Een populair model binnen de Private Lease is de – onlangs vernieuwde – BMW 2 Serie Active Tourer. De auto is namelijk ruim, vriendelijk om te zien en uiterst degelijk. Vooral vreemdmerkrijders vallen massaal voor de a-typische Duitser.

Veel Nederlanders houden niet van een poenerige wagen. Een BMW zal dus niet zo snel op hun lijstje komen te staan. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ is het devies. En het is waar, een BMW is vaak duur, maar niet zonder reden; de sportieve rijeigenschappen van BMW zijn haast ongeëvenaard. Een van de redenen waarom BMW’s zo goed rijden is dat haar auto’s achterwielaangedreven zijn. De meeste merken kiezen voor voorwielaandrijving, maar dat zit dus niet in BMW’s DNA.

Private lease

Een opvallend model in het aanbod van BMW is de 2 Serie Active Tourer. De auto is – met zijn hogere carrosserie – een stuk minder sportief gelijnd dan de meeste van haar modellen en de 2 Serie Active Tourer is bovendien voorwielaangedreven. Puristen zeggen al gekscherend dat het geen echte BMW is. Juist die 2 Serie Active Tourer is een erg populair model voor BMW binnen de private lease. Het schijnt dat vooral 50-plussers – een van de groepen die valt voor de charme van privé leasen – de auto massaal in de armen sluit. Het zijn vaak mensen die nooit BMW hebben gereden. Ironisch genoeg trekt BMW dus vreemdmerkrijders over de streep met een model die het minst een echte BMW is. Althans, als je puur naar de merkwaarden kijkt.

Pluspunten

In de praktijk is de BMW 2 Serie Active Tourer natuurlijk gewoon een echte BMW; stille, zuinige doch krachtige motoren, een superieure bouwkwaliteit en afwerking en veel comfort. En dan is de auto ook nog eens heerlijk ruim en wat ‘liever’ om te zien dan andere BMW-modellen. Bovendien is er de BMW 2 Serie Gran Tourer te bestellen, die nóg meer ruimte biedt.

Zowel de BMW 2 Serie Active Tourer en BMW 2 Serie Gran Tourer zijn recent vernieuwd en staat vanaf deze maand in de showroom van de BMW-dealer.