/A-Klasse met een ‘kontje’: de Mercedes-Benz A-Klasse Sedan

A-Klasse met een ‘kontje’: de Mercedes-Benz A-Klasse Sedan

De Mercedes-Benz A-Klasse is vanaf eind 2018 ook leverbaar als sedan. Een gebogen daklijn loopt dan over in een uitstekende kofferbak.

Goed nieuws voor de private leaserijder; Mercedes-Benz gaat door met het uitbreiden van haar aanbod compacte modellen. Na de A-Klasse hatchback, B-Klasse Sports Tourer, CLA Coupé, CLA Shooting Brake en de GLA volgt eind dit jaar de Mercedes-Benz A-Klasse Sedan. En 2019 staat dan ook nog de GLB op het programma; een compacte SUV die de concurrentie aangaat met de Audi Q3 en BMW X1.

Bagageruimte

Met z’n lengte van 4,55 meter is de A-Klasse Sedan weer een stukje langer dan de bekende A-Klasse hatchback. Het resultaat is meer bagagevolume, want de Sedan heeft er met 420 liter liefst 50 liter bij.

Motoren

De A-Klasse Sedan wordt bij zijn introductie leverbaar als A 200 en als A 180d. De eerste is een benzineversie met 163 pk, de tweede een 116 pk sterke diesel. Beide auto’s zijn voorzien van een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Tot de standaarduitrusting behoren verder halogeen koplampen met led-dagrijverlichting en 16-inch wielen. In het interieur beschik je over het geavanceerde MBUX-infotainmentsysteem met twee displays. Die kun je zowel in 7-inch als in 10,25-inch formaat bestellen.